//

PROJECTES DESTACATS //

 

Gràcies al nostre equip pluridisciplinari, composat per arquitectes i enginyers, conferim als nostres dissenys un punt distintiu a nivell de disseny, sostenibilitat, tecnologia... evitant a més a més problemes constructius i de sobre costos durant l’obra degut a la descoordinació de les parts.

Hipòdrom RNG a Nanjing

 

Royal Nanjing Group serà el propietari del hipòdrom més gran del món amb una capacitat per 250,000 persones i uns estables per 5,000 cavalls. El recinte a part inclou 7 restaurants sales de convencions, un Centre comercial, un hotel de 888 habitacions i 1,000 apartaments.

 

En un projecte d’aquestes dimensions la logística és importantíssima ja sigui de transports com us intern, per això hem donat molta importància a la disposició sobre el terreny. Per altra banda els consums seran molt alts per això és molt important tant els sistemes passius com actius d’estalvi energètic. Però en aquest cas un tema molt important de la sostenibilitat és la salut, la contaminació, un aspecte molt negatiu de Xina, pot afectar molt negativament als cavalls. Gràcies a entre altres solucions a l’aprofitament dels wetlands i l’arquitectura tradicional xinesa generarem microclimes per controlar-ho.

Complex d’usos mixtes a Kuala Lumpur

 

Situat en un entorn privilegiat, a la riba d’un llac i a pocs kilòmetres del Centre de la ciutat, la promotora Country Heights, construirà un complex composat per 4 torres residencials, un “street mall”, un centre d’esports i un hospital.

 

El projecte es volca cap el camp de golf i el llac donant esquena a l’autopista. Ha estat molt important el tractament dels diferents recorreguts al llarg del centre comercial, per transformar-lo en una experiència diària, on la família pot gaudir de llacs d’esbarjo, una zona de compres protegida i una zona lúdica de “food & beverage” semi exterior. No únicament s’aprofita el llac a nivell de visuals i espai de lleure, sinó que li confereix unes condicions que ens permetran reduir el consum energètic gracies a la generació hidroelèctrica a baixa velocitat, i utilitzar el llac d’intercanviador de calor i filtrar l’aigua per regar la vegetació que ens mitigarà la calor. 

Complex d’usos mixtes a Johor Bahru

 

Situat en un entorn estratègic en el encreuament d’una autopista que condueix a Johor Bahru (Malàisia)  i a Singapur l’empresa IMC, antiga naviera de Hong Kong, construirà un complex composat per 4 torres residencials, un edifici d’oficines, un centre comercial i “shop-offices” un “street mall”.

 

En aquest cas, l’encàrrec ve després de que el client hagi rebut una proposta anterior molt similar a la resta d’urbanitzacions similars, en el que el cotxe és el protagonista i l’espai públic es limita a estacionaments i voreres estretes. Se’ns va  demanar una proposta fresca i original.

 

En primer lloc es va buscar una disposició en el solar que permetés la creació d’espais verds i de convivència al voltant dels shop-offices deixant els cotxes en el perímetre. Una distribució que deixava l’espai residencial el més allunyat de l’autopista per minimitzar l’impacte acústic, i l’edifici d’oficines actuava com a far en l’encreuament. El mall jugava amb la curiosa forma en U del canvi de sentit de l’autopista. De cara al disseny volíem uniformar les diferents peces configurant una unitat del complex, i volíem que fos una cosa simple i clara i vàrem optar per les línies horitzontals a vegades  en forma d’ampits altres de balcons....

Project Management del restaurant FOC a Singapur.

 

FOC, és un restaurant dissenyat pel despatx Barceloní Lagranja Design que pretén destacar els orígens del seu xef, el guardonat amb una estrella Michelin, Nandu Jubany.

 

B barcelona ha estat l’encarregat de fer el project management per part del dissenyador per fer el seguiment de l’obra, definir detalls constructius, repassar la normativa local i la part més complexa, aconseguir els afectes desitjats en materials habitualment utilitzats a Catalunya però no tan a Singapur.

Borneo Highlands Ressort

 

Situat en un indret màgic a les muntanyes de Sarawak en el límit entre Malàisia i Indonesia , rodejat de boscos tropicals, trobem un Ressort de Golf propietat de Country Heights. Una mala planificació i disseny fan que aquest indret sigui infrautilitzat i tingui moltes pèrdues. De la mà d’un nou Business plan dissenyat per Tourism & Leisure, B-barcelona ha estat encarregat per fer el nou Master Plan i disseny de les diferents peces que configuraran el ressort, un nucli d’activitats de lleure i cultura, 2 hotels familiars, unes bungalows entre els arbres, un hotel de MICE i un boutique hotel, que serà l’estrella del Lloc tot creant un gran voladís penjat a sobre un penya segat entre els 2 països amb unes increïbles vistes sobre el Kalimantan.

Per aconseguir el seu bon funcionament, no únicament li donarem al conjunt un caràcter lúdic sinó també educatiu, creant activitats educatives per a tota la família a fi de conèixer i respectar la naturalesa autòctona, protegir i ajudar a recuperar la flora i fauna autòctona com les flors gegants i els orangutans.

Per altra banda el fet d’estar en alçada fa reduir les temperatures fet que aprofitarem per a fer un centre d’alt rendiment esportiu de cara als amateurs i sobretot els professionals.

Edifici Residencial a Yangon

 

L’obertura al món de Myanmar ha deixat pales la manca d’infraestructures del país, però no només a nivell de transport i comunicacions, sinó en quelcom tan bàsic com la vivenda. La gran demanda i poca oferta han fet que es disparin les construccions. La velocitat amb la que es mouen les noves inversions superen els processos administratius i això fa que el planejament urbanístic quedi poc definit, com és el cas que ens afecta; on es permet aixecar un bloc de 9 plantes a una distancia a llindes inferior a 1.5 metres. Creant façanes completament enfrontades al veí, amb la inexistència de privacitat que això representa. És per això que la principal característica del nostre projecte és el gir de la façana respecte al veí per aconseguir visuals llunyanes.

 

Dos altres trets que definiran el nostre projecte són, per un costat, vist el deteriorament de les arquitectures actuals a Myanmar degut a la mala qualitat dels materials i la ma d’obra no qualificada, em resolt aquest problema amb la utilització d’un material de molt bon envelliment i tradicional de la cultura local, com és la obra vista. Per altra banda tenen un greu problema de subministrament energètic; és per això que adquireix molta importància les solucions passives d’estalvi energètic, com poden ser els aïllaments, proteccions solars i la ventilació creuada a fi d’aconseguir espais confortables sense necessitat d’aire condicionat.

Renovació de la façana d’unes oficines a Bangkok

 

Situat en el cèntric carrer Silom enfront del tren elevat, trobem la seu central del grup empresarial més gran de Tailàndia, CP Group. Cito el metro elevat perquè és un tret que marcarà el disseny de la nostra façana, ja que volem aprofitar el moviment en el disseny de la nostra façana, fet que resolem amb una solució ben senzilla, recobrim la façana en tires verticals disposades en triangle, provocant que la visió des d’un punt o de l’altre siguin diferents. En cada un dels costats hem volgut reflectir la filosofia de l’empresa, que vol agrair a la gent i a la terra el fruit de la seva bonança. Per aquesta raó en un costat tenim un jardí vertical en representació de la terra i en el altre hi garfíem una obra d’art d’un artista jove local que canviarà cada sis mesos per promoure la cultura local i promoure el jovent.

Transformació d’una antiga casa de teca a Chiang Mai

 

Situada a la vora del riu de Chiang Mai trobem una antiga casa de fusta de teca propietat de Thai beverage. Ens varen encarregar de projectar un restaurant en el solar adjunt to mantenint la casa com un monument. Però vist que un edifici d’aquestes característiques té tant encant per dins com per fora vàrem proposar d’obrir uns lluernaris i utilitzar també l’interior, traient la cuina fora per evitar possibles incendis però aprofitant-lo com a menjador i expositor de la historia del seu producte estrella la cervesa Chang. 

 

Per altra banda volíem crear una experiència culinària, i com que aquesta és una ciutat cultural amb gran respecte per la naturalesa vàrem creure oportú dissenyar un mercat-restaurant on compres producte de proximitat de qualitat i a continuació et trobes una cuina oberta que et poden cuinar el producte comprat o participar d’una classe de cuina tradicional tailandesa i cuinar-te el teu propi menjar que et podràs menjar dins de l’antiga casa; per acabar fent una darrera copa davant del riu.

Centre Tecnologic LEITAT a Terrassa (Barcelona)

 

El nou Centre Tecnològic se situa en un bosc fora de la ciutat. El lloc no s’ha triat per casualitat. La vida laboral dels que hi treballen busca un ambient relaxant, silenciós i suggeridor. Molt d’ells s’hi passaran tot el dia. Tindran un menjador-bar i una pista de bàsquet per reduir els estats de concentració excessius.

 

La filosofia del grup es recolza en la virtualitat. La mateixa empresa es recrea i es repensa cada dia. Els objectius de la recerca es desplacen contínuament, els processos fugen de la rutina i, per això, el concepte de flexibilitat domina el futur projecte d’aquesta indústria del coneixement.

 

D’altra banda, l’Ajuntament de Terrassa, molt curós amb el medi ambient, prescriu unes mesures restrictives quan a tallar arbres o modificar la topografia natural, bastant costeruda, del solar.

 

Carles Cortadas va treballar en aquest projecte  en la seva etapa de soci a B01 arquitectes.

SITUTION

Nanjing